Collectie: Bijsluiter Pizzaovenkopen

mmm... PIZZA!!!

Heerlijke geuren verspreiden zich door de tuin. Er wordt gepraat en gelachen. Gedronken en gegeten. Brood, pizzapunten en mals vlees, de lekkerste gerechten komen voorbij. Rechtstreeks uit de steenoven: de sfeermaker die zorgt voor het échte buitengevoel. 

DIT KAN ALLEMAAL IN JOUW EIGEN TRADITIONELE HOUTGESTOOKTE OVEN

Bedankt voor de aankoop van één van onze houtgestookte (pizza) ovens, eerst nog even rustig opstoken en dan gaan genieten van jouw zelfgebakken pizza en andere heerlijke ovengerechten!

Dat genieten kan vrij snel, houd voor het daadwerkelijk bakken en koken rekening met de volgende punten, om zo lang mogelijk plezier te beleven van de zojuist aangekochte oven. Graag helpen wij je hierbij nog even op weg!

Om te beginnen...

Een nieuwe oven niet direct belasten met een groot vuur.
De eerste 14 dagen, dagelijks de oven warm stoken met een klein vuurtje.
Dit houdt in, begin bij een temperatuur van 50°C, de daar opvolgende dagen met 25°C per keer verhogen.
Hierna kan de oven normaal belast worden.

Pas op met té hoge temperaturen.

Temperaturen boven de 350°C (Aangeduid op temperatuurmeter) kunnen blijvende schade veroorzaken!
De temperatuur zal op dit moment achter in de oven namelijk aanzienlijk hoger zijn.

Puntjes van aandacht en advies

*
De oven is opgebouwd uit natuurlijke materialen. Daarom zal bij normaal gebruik de oven zich gaan zetten.
Hierdoor ontstaan scheurtjes, dit is een normaal verschijnsel.
U hoeft zich hierover geen zorgen te maken, dit heeft geen invloed op het bak-/kookproces. Een beeld krijgen van een gebruikte oven...dat kan. Kom deze bekijken in onze showroom.

*
Zet de oven op een droge plek. Regen en sneeuw kunnen de werkzaamheid van de oven beïnvloeden, de kwaliteit van de oven kan hierdoor afnemen en/of brengt extra onderhoud met zich mee. Het advies is hiermee, beter voorkomen dan genezen.

*
Het advies is om de oven na het instoken te impregneren met een coating, deze is vuil en water afstotend. De coating hebben wij in het assortiment.

*
Het is belangrijk dat u gebruik maakt van droge en schone harde houtsoorten tijdens het stoken zoals….essenhout, eikenhout, berkenhout, beukenhout. Stook met droog en schoon hout. Je kunt bijvoorbeeld essen-, eiken-, beuken- of berkenhout gebruiken.

Eet smakelijk!!

Hoe werkt dat nu precies?

Bakken, grillen of barbecueën....

Pizza maken

Stook de pizzaoven op en bereid je pizzabodem ondertussen met verse ingrediënten. Schuif na één tot twee uur de gloeiende houtmassa opzij en leg de pizza in het midden. Zorg voor voldoende zuurstof, zodat de houtskool blijft gloeien. Een paar minuten wachten en smikkelen maar!

Brood bakken

Je eigen brood bakken? Dat kan! Schuif na het opstoken van de houtoven al het hout uit de steenoven en maak de ondergrond schoon met een vochtige doek. Leg vervolgens het deeg erin en sluit de pijp en deur af. Zo kan het brood bakken op de restwarmte van de oven.

Barbecueën

Houd je van barbecueën? In de steenoven kun je een rooster zetten en allerlei lekkers klaarmaken. Door de luchtcirculatie is vlees snel gaar en bovendien heerlijk mals.

Grillen

Wil je het echte buitengevoel ervaren, dan kun je vlees aan een spit rijgen en achterin de oven bevestigen. Het vlees gaart boven het houtskoolvuurtje, waardoor zich heerlijke geuren door de tuin verspreiden. Genieten!

Neem contact op!

Wanneer er toch nog vragen opkomen, dan mag je hierover gerust contact opnemen. Bellen, mailen of hieronder even je gegevens achter laten via het contactformulier.